„Steel grass”, инсталацията на френското студио Aérosculpture, за първи път излиза извън Франция и идва в България в невиждан до сега мащаб

Тази година SOFIA LIGHTS ще представи инсталацията „Steel grass“ (Стоманена трева) на световно известното френско арт студио Aérosculpture, реализирало проекти в десетки държави на три континента. Инсталацията ще бъде представена за първи път извън Франция и то в такъв огромен мащаб, който ще обхваща голяма част от територията на парк „Врана“. Непосредствено след края на SOFIA LIGHTS, „Steel grass” отпътува за „Куршевел“, любимият курортът на кралските особи в Европа.

Инсталацията ще може да бъде изживяна само 4 дни на 25, 26, 27 и 28 юли 2024 в парк-музей Врана, в София по време на четвъртото издание на фестивала за имерсивни артистични инсталации SOFIA LIGHTS. Паркът ще е отворен за посещение от 09:30 часа до 21:00 часа, а последните посетители ще трябва да напуснат парка до 21:30 часа.

За четвърта, поредна година посетителите на SOFIA LIGHTS ще могат да се потопят в една необичайна и магическа реалност, но този път ще бъде през деня.

Крайната ни цел си остава същата, както и в началото през 2021 година – умореният и стресиран градски човек, умишлено да забави темпото, за да се наслади на света около себе си, да се потопи сред природата, да отдели време за размисъл и да даде простор на съзнанието си.

Светът е глобален, супер динамичен и дори истеричен и нуждата от „забавяне“ също е глобална. Разбира се в Япония вече имат много хубава дума или концепция за тази нужда – Yutori (Ютори) – Пространството, в което да имаш спокойствие на ума.

Събитието се реализира в партньорство със Столична Община и е част от Календара на културните събития на София.

За повече информация:

Sofia Lights от Urban Creatures – магическа реалност в парка

Sofia Lights, магическа реалност в парк „Врана“ през деня, от 24 до 28 юли 2024

Вашият коментар